28 Ekim 2012 Pazar

Günün Basketbol Tahminleri ve Yorumları (28 Ekim)

Günün yorumlarıyla birlikte basketbol tahminleri
28/10/12
801 - Fenerbahçe - Mersin Bsb (Limit : 156.5) ÜST 1,70

Fenerbahçe Ülker, Avrupa dönüşündeki iki maçta çok zorlandı. Erdemirspor ve TED karşısında galibiyete son dakikalarda ulaşan sarı-lacivertli ekip, perşembe günü Real Madrid karşısında oynadıktan sonra Mersin'i konuk ediyor. Mersin'in salonundaki çalışma nedeniyle ligde ilk yarının tamamını deplasmanda geçireceğini hatırlatalım. Bu bir handikap Güney ekibi için. Tempolarını bulmaları için sahalarında alacakları galibiyetler çok önemli rol oynayabilirdi. Art arda Pınar Karşıyaka ve Tofaş yenilgileri ile sezona girdiler ve kadro darlığının sıkıntısını çekiyorlar. Fenerbahçe Ülker gibi geniş bir rotasyon karşısında çok zorlanacaklardır. Sadece yabancıların çabasının yetmesi zor. Özellikle, Altan, Mutlu, Hakan gibi yerlilerin de devreye girmesi gerekiyor. Ancak bunun için de zamana ihtiyaçlarının olduğu kesin. Fenerbahçe, Real Madrid maçının moral bozukluğunu üzerinden atmak için daha dikkatli olacaktır ve kazanacaktır. Ancak 13.5’lik handikap riskli gibi. Bu nedenle toplam sayıya yönelmeli. Fenerbahçe Ülker Coachu Pianigiani, sık sık takımın hücumda iyi olması gerektiğini vurguluyor ve skor bulmayı ilk sıraya koyuyor. Bu nedenle de tempo istiyor. Mersin’de de özellikle Holston ve Ali Karadeniz gibi isimler çok kolay skor bulabilir. Bu nedenle 153.5’lik toplam sayı aşılabilir.


806 aliaga Petkim - Antalya Bsb (2,5h)  
İY 1 1,70

Sezona sıkıntılı başlayan iki ekibin mücadelesini izleyeceğiz. Aliağa Petkim, sakatlıklardan yana oldukça dertli. İlk maçında Hacettepe'yi zor da olsa yenerken, ikinci maçında da Galatasaray deplasmanında oyunun genelinde çok iyi performans sergilemeleri, sakatlıkların etkisinden kurtulduklarını gösterdi. Dean'in yerine transfer edilen Chalmers da Çarşamba günü oynanan hazırlık maçında, ilk kez giydiği Aliağa formasıyla 9'da 5 üç sayı isabetiyle 21 sayı üretti. Bu İzmir ekibi için sevindirici. Galatasaray deplasmanında çok formda gözüken Ersin ile birlikte dışarıdan çok büyük bir tehdit oluşturabilirler. Aliğa Petkim'in uzunları da iyi durumda. Orhan ve Francis'in performansları dikkat çekiyor. Antalya ise rakibinden çok daha sıkıntılı. İlk hafta sahalarında Galatasaray'dan fark yemişlerdi. Telekom deplasmanında ise son ana kadar oyunun içinde kaldılar ama yine mağlup oldular. Yerli oyuncuların katkılarının artması lazım sözümüzü tekrar ediyoruz. Aliağa deplasmanında işleri gerçekten zor olacak. Özellikle ilk yarıdan Aliağa denenir.


807 Beşiktaş - Tofaş (5,5h)
 İY 1 1,70

Beşiktaş Euroleague'de Perşembe günü Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Siyah-beyazlılar'ın da Avrupa dönüşleri sıkıntılı oluyor. İlk iki maçta bunu yaşadılar. Telekom'a karşı çok zorlanırken, Karşıyaka'ya yenildiler. Ancak karşılarında da çok formda olmayan, sezona sıkıntılı başlayan bir takım olacak. Tofaş, ikinci maçında Mersin'i devirerek galibiyetle tanışsa da, bir türlü ritmini bulamadı. Özellikle hücumda çok büyük sıkıntı çekiyorlar. Beşiktaş'ın da savunmaya ne kadar önem verdiğini göz önünde bulundurursak, öncelikle düşük skorlu bir maç beklentisi ortaya çıkıyor. Ardından ise tabii ki ev sahibi rakibinden avantajlı. Karşıyaka deplasmanındaki yenilgi, Beşiktaş'ın, lige de daha iyi konsantre olması gerektiğini anlamasını sağlayacaktır. Barcelona karşısında iyi mücadele eden ancak galibiyete ulaşamayan Beşiktaş, yine mücadele gücüyle sonuca gitmeye çalışır. Bu da iyi savunma anlamına gelir. Tofaş’ın da hücumdaki sıkıntılarını göz önünde bulundurursak, bir kez daha alt denenebilir. Ancak Bursa ekibinin birçok eksiğinin bulunması ve Beşiktaş’ın özellikle boyalı alanda rakibine üstün gelecek isimlerinin bulunması en azından ilk yarı handikapını aşarak kazanmalarını da beraberinde getirir.

795 Gran Canraia - Zaragoza (5,5h) 
MS 1 1,70

İki takım da bir birine oldukça yakınlar sıralamada. İkisinin de 4 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyeti var ve ikisi de bu galibiyetleri ilk iki maç sonunda aldılar. Fakat iki takım da iki haftadır kaybediyor ne tesadüf ki. Zaragoza, Barcelona savunmasını geçemedi ve 50 sayıda kaldı. Gran Canaria ise Sevilla'ya 63 sayı atabilmesine rağmen potasında 74 sayı gördü. Zaragoza son iki maçın birinde 73 diğerinde 50 sayı atarken potasında 83 ve 65 sayı gördü. Gran Canaria 64 ve 63 sayı atarken 80 ve 74 sayı yedi.
İkisinden biri galibiyet hasretine son verecek ama bu kim olacak göreceğiz. Çekişmeli bir maç bizleri bekliyor ki Gran Canaria ev sahibi avantajı ile bu maçı kazanabilecek durumda. İki takım da denk kuvvetlerde diye düşünmekteyim. Savunmalardan çok hücum güçlerinin çarpışması olacak diye düşünüyorum. Az sayı atmaları aldatmasın bu maçta iki takım da bir birinin potasına eller sıcak bir şekilde her türlü sayıyı kaydedebilir. Üst tercihini önerebilirim ve Gran Canaria'nın da kazanacağını düşünmekteyim.

797 Barcelona - Canarıas (Limit:151,50)
 ÜST 1,70

Haftanın banko maçı denilebilir di belkide. Zayıf Canarias karşısında Barça şov yapacak diyebilirdik. Fakat son haftalarda rakiplerine o kadar kolay teslim olmuyor Canarias ve geçen hafta Real ile kafa kafaya bir maç oynadılar. Barcelona'nın da Beşiktaş karşısında ne kadar dağınık bir görüntüde olduklarını hepimiz seyrettik.
Yine de favori Barcelona ancak Canarias'ın 24 sayı ve üstü sayılarda fark yemeyeceğini düşünüyorum çünkü hem Barça Euroleague yorgunu hem de biraz dinlenmek isteyeceklerdir. Bu maç zayıf rakipleri karşısında onların hedef karşılaşlamarından biri değil. Toplam sayı barajının ise ÜST olmasını beklemekteyim zira Canaria da geçen hafta olduğu gibi 70 ve üstü sayılar atabilir.

799 Badalona - Murcıa (Limit:158,50) 
ALT 1,70

Murcia geçen hafta Lagun Aro'yu zor da olsa yendi. Badalona ise Caja Laboral'e direnç dahi gösteremedi.  Badalona ligdeki iki galibiyetini de evinde aldı ve ortalama 12 sayının üzerinde farklar elde etti. Murcia ise keybettiği maçlarda bir tek Barcelona'dan fark yedi, Valencia ile başa baş bir mücadele ortaya koydu.
Badalona yine kazanacaktır ki geleneği devam ettirip farklı bir biçimde de galip gelebilirler. MS 1 tercihim biraz Badalona'ya güverek oldu ama toplam sayı barajı biraz fazla gözüktü gözüme Alt tercihi daha mantıklı.

827 Real Madrıd - Caja Laboral (5,50h) 
İY 1 1,70

Haftanın maçında Real, Caja Laboral'i ağırlıyor ki hafta arasında Euroleague'de temsilcimiz Fenerbahçe Ülker'i yenmenin morali ile sahaya çıkacaklar. Pota altı çok iri isimlerden oluşmasa da Real tam bir takım hüviyetinde oynuyor ve maçın temposunu hiç bir şekilde düşürmüyorlar. Rudy Fernandez liderliğindeki takım hızlı hücumu çok iyi oynuyor ancak özellikle ligde bu tempo yüzünden savunmada sıkıntı yaşabilyorlar çünkü şuana kadar bir tek Malaga'ta 70 sayının altında izin verdiler geri kalan tüm maçları 70 ve üzeri sayılarda bitti.
Real yine bol skor yapacaktır ve Caja Laboral'in de bu tempoya uyması ile maçın ÜST bitme olasılığı oldukça yüksek fakat son üç maçında farklı skorlara imza atan Caja Laboral'in direnç gösterebileceği düşüncesindeyim. Biraz Malaga maçı ile benzerlikler gösterebilir o yüzden Real'in son anda farkı yakalama riskine girmeden İY 1 tercihini ön plana sürmek daha mantıklı çünkü maç sonlarını Real her zaman daha iyi oyanayan taraf.

792 Fenerbahçe (B) - Mersin Bsb (B) (11,50h)
 İY 1,70

Geçtiğimiz sezona göre, daha düşük bütçe ve kadro ile yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, TKBL'nin son şampiyonu Fenerbahçe deplasmanına çıkacak. Mersin ekibi, hafta içinde sahasında oynadığı Eurocup maçında Tarbes karşısında mağlup olmaktan kurtulamadı. Özellikle işin savunma kısmında çok aksadılar. Ligin ilk haftasında da Antakya Belediyesi karşısında sahadan 25 sayılık fark ile mağlup ayrılmışlardı. Fenerbahçe ise bu sezon oldukça iddialı bir kadro kurdu ve takımın başına son Euroleague Woman'ın şampiyon koçu İniguez'i getirdi. İlk hafta oynadıkları Canik Belediyesi maçını 21 sayılık fark ile rahat kazanmayı bilen sarı lacivertli ekip, bu hafta yorgun Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında galibiyete uzanacaktır. İlk yarı için açılmış 11.5 sayılık handikap, Fenerbahçe tarafından rahatlıkla aşılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder